Ohjeita /

Instructions

Mitä teen jos olen unohtanut salasanan?

Valitettavasti sovelluksessamme ei ole vielä automaattista toimintoa salasanan resetoimiseksi. Salasanan resetointi onnistuu kun otat meihin yhteyttä sähköpostitse [email protected] tai some-kanavien kautta. Pyrimme lähettämään resetointilinkin viipymättä yhteydenotosta.

How to create a pool description / Kuinka luodaan ottipaikkakuvaus

Kirjaudu sovellukseen osoitteessa https://fishingmappdata.web.app tai ohjaa itsesi sovellukseen sivuillamme olevien painikkeiden kautta.

Avaa kartta ja klikkaa yläkulmasta “Add pool”-painiketta.

How to create a pool description / Kuinka luodaan ottipaikkakuvaus

Zoomaa kartalla tarpeeksi lähelle aluetta, jolla ottipaikka sijaitsee ja osoita ottipaikka kartalle klikkaamalla kohtaa jossa ottipaikka sijaitsee.

How to create a pool description / Kuinka luodaan ottipaikkakuvaus

Tämän jälkeen ottipaikkaeditorin tulisi aueta. Ensimmäisenä lisää kuva ottipaikasta (Suositeltavaa käyttää horisontaalisesti otettuja kuvia). Merkkaa ottipaikkakuvauksessa käsiteltävä kohta tai alue kuvaan käyttämällä merkintätyökalua. (+new marker) Painamalla painiketta ilmestyy kuvan pälle sininen rinkula, jota voit liikuttaa, muotoilla ja laajentaa tai pienentää. Voit myös lisätä useamman rinkulan kuvaan. Jos sinulla ei ole kuvaa saatavilla, lataa tältä sivultamme “Photo will be added later”-kuva ja lisää se ottipaikkakuvaukseen.

How to create a pool description / Kuinka luodaan ottipaikkakuvaus

Nimeä ottipaikkakuvaus, käytä joen tunnettua nimeä sekä ottipaikalle jotain yleisesti tunnettua nimeä. Tai nimeä se esim. koskennimi ja järjestysnumero. (Aloita isolla kirjaimella)
Tämän jälkeen kirjoita lyhyt kuvaus ottipaikasta, suositellut kalastusmenetelmät ja -tekniikat. Anna vinkkisi myös toimivista vieheistä sekä suositukset kalajon kokoluokan mukaisiin välineisiin. Käytä kokonaisia lauseita, voit hyödyntää myöhemmin tässä ohjeessa näkyvää ohjelistaa kirjoittaessasi.

MUISTA tallentaa kuvauksesi painamalla editorin alalaidassa olevaa “Save”-painiketta ja odota kunnes alalaitaan ilmestyvä latauspalkki osoittaa tallennuksen olevan valmis.

Huomioithan että kaikki kalastuskohteiden infosivut sekä ottipaikkakuvaukset tulevat pääkäyttäjien hyväksyttäviksi, luomasi kohde ei siis ilmesty heti kartalle. Pyrimme julkaisemaan luomasi kuvauksen 24 tunnin sisällä luomisesta.

Guidelines for description / Ohjeita sisällön kirjoittamiseen

Guidelines for description / Ohjeita sisällön kirjoittamiseen

Guidelines for description / Ohjeita sisällön kirjoittamiseen

Kuinka lisätään selainpohjaisen sovelluksen ikoni puhelimen työpöydälle muiden sovellusten tavoin? How to add the icon on the mobile device desktop?

Android-käyttöliittymän tulisi kysyä lisäämistä automaattisesti kirjautuessa sovellukseemme ensimmäistä kertaa. Tämän jälkeen 1090 Fishing Mapp avautuu käyttäjälle kuten kaikki muutkin mobiililaitteen sovellukset. Erona sovelluskaupoista ladattuihin on ainoastaan että 1090 FIshing Mapp-toimii selaimen kautta. iOS-käyttöliittymällä sovelluksen ikonin tulee lisätä itse työpöydälle. Sovelluksemme ohjeistaa tähän kirjautuessasi sisään ensimmäistä kertaa. Alla myös ohje ikonin lisäämiseen. 

Android operating system will add the icon automatically. If you have a mobile device with iOS mobile operating system, the icon need to add manually. Our app will give instructions how to add the icon when sign in first time or see the video below.

 

Kuinka lisätään kalastuskohteen infosivu?
How to add a fishing destination on app?

Kalastuskohteille voidaan luoda infosivu, joka sisältää yleistä tietoa kohteesta sekä alueen palveluista.

Tärkeintä on merkata kohteet kartalle ja nimetä ne. Tarkempaa sisältöä voi lisätä oman tietoUtensa verran, sisältöä voidaan tuottaa myös myöhemmin.

Infosivun lisääminen tapahtuu infosivu-editorilla “Add a fishing destination”

Zoomaa kartalla lähemmäs kohdettasi, siten että kalastusalue näkyy kuitenkin kokonaisuudessaan.

Klikkaa “Add a fishing destination”-painiketta kartan yläosassa. Rajaustyökalu aktivoituu, rajaa kalastusalue kartalla kokonaisuudessaan rajaustyökalulla. PC:llä klikkaa karttaa kerran jolloin osoitin muuttuu piirtotyökaluksi (raksi) seuraavalla klikkauksella työkalu piirtää ensimmäisen viivan, seuraava klikkaus on viivan seuraava päätepiste. Kierrä koko kalastusalue ja palaa alkupisteeseen, jolloin työkalu luo kokonaisen ja ehjän alueen.

Mobiililaitteella alueen rajaus vaatii hieman enemmän tarkkuutta ja malttia. Klikattuasi “Add a fishing destination” klikkaa ruutua yhden kerran, sen jälkeen nosta sormi näytöltä ja klikkaa kohtaan johon haluat ensimmäisen viivan syntyvän. HUOM. älä raahaa sormea näytöllä. Tämän jälkeen kohdista jokainen klikkaus kohtaan johon haluat viivan etenevän ja kierrä koko alue sekä päätä kuvio aloituspisteeseen.

Infosivu-editori avautuu. Nimeä kohde yleisesti tunnetulla nimellä, aloita isolla kirjaimella.

Täytä infosivu-editorin osoittamat tekstikentät tietämyksesi mukaan. Jos kohteella on omat verkkosivut lisää niiden osoite ainakin.

Kun olet valmis tallenna luomasi infosivu “Save”-painikkeella editorin alalaidassa,

HUOM. luotu infosivu ilmestyy kartalle vasta ylläpitäjien hyväksynnän jälkeen, pyrimme hyväksymään luodut sivut 24 tunnin sisällä niiden luomisesta.